Home Lifestyle Afkicken in Zuid-Afrika: effectieve behandeling van verslaving

Afkicken in Zuid-Afrika: effectieve behandeling van verslaving

by admin

Je spreekt van een verslaving als willen is veranderd in moeten. Een persoon die verslaafd is kan bijvoorbeeld verslaafd raken aan een specifiek soort gewoonte, zoals gokken, seks of gamen. Ook kan iemand een verslaving ontwikkelen voor een bepaald middel, zoals: drugs, alcohol, pijnstillers en medicijnen. Een dagbehandeling bij verslaving of avondbehandeling bij verslaving kan bij sommige verslavingen voldoende effectief zijn. Soms kampt iemand met een verslaving die gepaard gaat met symptomen die voor een van deze ambulante behandelingen te heftig zijn. Heb je het vermoeden dat iemand in je naaste omgeving is verslaafd of heb je zelf moeite om met het gebruik van een middel of gewoonte te stoppen? 

In dit blog bespreken we hoe je de symptomen van een verslaving kunt herkennen. Daarnaast belichten we hoe een klinische behandeling in een afkickkliniek in Zuid-Afrika kan helpen om blijvend van een verslaving te herstellen.

Wat zijn de kenmerken van een verslaving?

Iemand wordt in het dagelijks leven zo sterk door het middel belemmerd dat belangrijke zaken zoals school of werk eronder lijden;

Het verlangen om een middel te gebruiken of een handeling te verrichten is sterk aanwezig; 

De dosis die van het middel wordt gebruikt is steeds groter: er treedt tolerantie op; 

Ondanks lichamelijke of psychische problemen gaat iemand door met gebruiken;

Een aantal mislukte pogingen gedaan om te stoppen;

Er treden onthoudingsverschijnselen op;

De gebruiker geeft andere zaken op om tijd aan het middel te kunnen besteden; 

Zelfs wanneer het iemand in gevaar brengt, blijft die persoon het middel gebruiken; 

Ook wanneer er problemen ontstaan binnen relaties – bijvoorbeeld met de familie of de partner – gaat iemand door met gebruiken. 

Wat houdt een klinische behandeling van een verslaving in Zuid-Afrika in? 

Het behandelprogramma van een afkickkliniek in Zuid-Afrika is intensief en streng en duurt zes weken. Deze klinische behandeling wordt volledig afgestemd op iemands persoonlijke situatie en verslaving. Bij het behandelprogramma komen evidence-based behandelstrategieën zoals inzichtgevende psychotherapie en cognitieve gedragstherapie aan bod. Daarnaast maken coaching, mindfulness, groepstherapie en lichaamsgericht werken onderdeel uit van de behandeling. De afkickkliniek bevindt zich op een rustgevende locatie in Kaapstad met een schitterend uitzicht over de groene heuvels. In deze inspirerende omgeving kan iemand zich volledig focussen op zijn behandeling en staat een team van specialisten op het gebied van verslavingszorg klaar om mensen te helpen om in alle privacy van hun verslaving te herstellen. Een klinische behandeling in Zuid-Afrika biedt 24 uur per dag psychologische en emotionele ondersteuning. 

Voordat iemand met het klinische behandelprogramma kan starten, vindt een intakegesprek plaats met een psychiater. Deze medisch specialist stelt de indicatie. De kans bestaat dat er voorafgaand aan de opname in de afkickkliniek in Zuid-Afrika een detox-behandeling in Nederland nodig is. Afhankelijk van hoe de detoxificatie (ontgiften) verloopt, kan iemand meteen naar de kliniek in Kaapstad vertrekken. 

Worden de kosten van een behandeling in een afkickkliniek in Zuid-Afrika vergoed? 

Wil jij graag herstellen van een verslaving in het buitenland? Bij een verslavingszorginstelling die een erkende GGZ-instelling is en een Wtza-vergunning heeft, kunnen de kosten van een afkickkliniek in Zuid-Afrika worden vergoed door je zorgverzekering. Na de indicatie voor een klinische behandeling wordt een machtiging aangevraagd voor toestemming bij de zorgverzekeraar. Die beoordeelt vervolgens of een behandeling in de afkickkliniek in Kaapstad wordt vergoed. 

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

uitgenodigd