Home Babyshower Babyshower organiseren: help, ik ben een leek!

Babyshower organiseren: help, ik ben een leek!

by admin

Wil je graag een babyshower organiseren, maar ben je een totale leek op het gebied van baby’s en zwangerschappen? Heb je weinig tijd omdat je bijvoorbeeld fulltime werkt of ben je geen knutseltante? Veel mensen vinden het leuk om iets te organiseren en zoeken vooral efficiënte, originele en praktische tips. En is het bijvoorbeeld gebruikelijk om een kleine bijdrage te vragen aan de gasten die je uitnodigt? Waar vindt de babyshower zoal plaats en wat mag je echt niet vergeten? Uitgenodigd.nl ging voor je op zoek naar de tips waar je wat aan hebt!

Wanneer plan je de babyshower?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat een babyshower plaats zal vinden vóór de bevalling. Gebruikelijk is om dat ongeveer 2 maanden voor de uitgerekende datum te doen. Een bijdrage in de kosten vragen de meeste mensen niet. Je kunt ervoor kiezen om de kosten te delen tussen de mensen die het gaan organiseren. Of je kiest ervoor om de gasten te vragen iets lekkers mee te nemen. Natuurlijk nemen de gasten vaak ook een kleinigheid mee voor de baby of voor de moeder.

Waar houd je de babyshower?

Vaak wordt een babyshower georganiseerd bij de aanstaande moeder thuis. Ze wordt dan weggelokt uit haar huis en (optioneel in samenwerking met partner) totaal verrast als ze weer thuis komt. Eventueel kun je er ook voor kiezen om het ergens anders te vieren, zoals in je eigen huis of in een afgehuurde locatie. De meeste aanstaande moeders zullen het wel erg leuk vinden dat hun eigen huis leuk versierd is, dus dat heeft zeker de voorkeur!

Zo kleed je de babyshower leuk aan

Als je weinig tijd hebt en je wilt snel zien welke gasten er wel en niet kunnen komen, verstuur dan de uitnodiging voor de babyshower via Uitgenodigd.nl. Erg handig als je snel en efficiënt te werk wilt gaan en ook nog eens origineel! Binnen no-time weet je hoeveel gasten er komen en kun je via het uitnodigingsplatform allerlei dingen regelen. Zo kun je afspreken wie wat meeneemt en overleggen welk cadeau het leukste zal zijn voor de aanstaande moeder. Ga vervolgens naar de winkel en koop allerlei versier spullen in een felle kleur naar keuze (als je het geslacht nog niet weet wordt kun je voor roze én blauw kiezen). Denk dan aan ballonnen, slingers, linten, vlaggetjes, e.d. Je kunt eenvoudig en snel een taart bestellen met een foto van de echo erop.

Babyshower spelletjes

Er zijn op internet veel sites met voorbeelden van spellen die je kunt spelen tijdens een babyshower. Er zijn de meest gekke spellen te bedenken, bijvoorbeeld luiers ruiken en babyvoeding proeven. Heb je weinig tijd voor de voorbereiding van deze spellen? Kies dan voor een paar spelletjes die vrij makkelijk te organiseren zijn; koop een een pak luiers en laat de aanstaande moeder geblinddoekt een luier om doen bij een beer of een pop. Ook kun je de gasten laten raden wanneer zij denken dat de baby zal komen, of laat ze een inschatting maken van de omvang van de buik van de zwangere. Het spel baby’tje prikje is goed voor de lachspieren en ook makkelijk te organiseren; geblinddoekt een speen (met punaise) in de mond van de baby (getekend op papier of karton) prikken.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

uitgenodigd