Home Lifestyle Bijzondere overnachtingen!

Bijzondere overnachtingen!

by admin

Ben je op zoek naar bijzondere overnachtingen? Zoek je een bijzondere locatie voor als je jarig bent en je verjaardag eens ergens anders wilt vieren? Wil je een keer iets anders dan slapen in een hotel, b&b of appartement? Uitgenodigd.nl ging voor je op zoek naar bijzondere overnachtingen in Nederland en België. Nodig je vrienden of vriendinnen uit voor een bijzonder weekendje weg via Uitgenodigd.nl! Verstuur dan een online uitnodiging via Uitgenodigd.nl en verras mensen met een originele uitnodiging voor een bijzondere overnachting.

Bijzondere overnachting 1:  “slapen in een boomhut”

Overnachten in een boomhut is tegenwoordig erg populair! Zowel voor kinderen als volwassenen is het bijzonder om eens mee te maken hoe het voelt om te slapen op een flinke hoogte tussen de bomen en vogels. Je verblijft op een hoogte van zo’n 4 meter, waardoor de wereld er heel anders uit ziet. Vanaf een balkonterras kun je genieten van de geuren en geluiden van de natuur, net onder de kruinen van de bomen. De boomhutten zijn meestal comfortabel beschut, waardoor je minder last zal hebben van hoogtevrees, al moet je er wel een beetje tegen kunnen natuurlijk. Zowel in Nederland als in België zijn er verschillende plekken waar je een boomhut kunt huren.

  • De “Bome” boomhutten in Flevoland op camping de Houtrib in Lelystad en camping Waterhout in Almere. Hier kun je een boomhut huren voor €125,- per nacht en €115,- voor meerdere nachten. De ‘Suite’ is ingericht als hotelkamer en geschikt voor 2 volwassenen, de ‘Family’ is ingericht voor 2 volwassenen en 2 (grote) kinderen, met de mogelijkheid een kinderbedje bij te plaatsen.
  • Boomhutten op “Het Kleine Paradijs” in Friesland. Er is keuze uit twee boomhutten. “Het Kraaiennest” is voor 2 personen en kun je in het hoogseizoen doordeweeks huren voor €110,- per nacht en in het laagseizoen voor €100,- per nacht.  “Uilenspiegel” is voor 2 personen en kun je in het hoogseizoen doordeweeks huren voor €90.- per nacht en in het laagseizoen voor €80,- per nacht.
“slapen in een boomhut”

Bijzondere overnachting 2: “slapen in een Airstream”

Een Airstream is een aluminium wonder op wielen dat een tijdloos, modern en retro gevoel uitstraalt. Misschien herken je de vorm uit films. Airstreams hebben een unieke plaats in de Amerikaanse cultuur. De geschiedenis van het merk, de culturele erfenis en het feit dat ze handgemaakt worden en helemaal van aluminium zijn is vooral bijzonder.

Wil je overnachten in een Airstream? Dat kan onder andere in Tongeren in België voor €99,- per nacht. Leuk om je verjaardag te vieren, of een nachtje weg te gaan met vrienden of vriendinnen!

“slapen in een Airstream”

Bijzondere overnachting 3: “slapen in een tent op het water”

Geen zeebenen, geen probleem……Op een vast plateau boven het water staat een super-de-luxe WaterLodge voor 8 personen. Echt alles is aanwezig in deze twee verdiepingen tellende lodges. Een comfortabele zithoek, speelruimte voor de kinderen, een eigen badkamer (douche en toilet) en een compleet ingerichte keuken met vaatwasser.

Op het houten privé terras is er behalve een picknicktafel ook nog een loungebank om lekker te chillen. Lekker luieren in je hangnet boven het water met uitzicht over de recreatieplas en wakker worden in een echt hemelbed, dat is kamperen….maar dan net even anders!

Wil je overnachten in een WaterLodge? Dat kan bij Recreactiepark TerSpegelt

“slapen in een tent op het water”

Bijzondere overnachting 4: “slapen in een Yurt”

Wil je graag een keer als een nomade overnachten in een Yurt? Een Yurt is een soort ronde witte tent die in Mongolië veel gebruikt wordt. De tenten zijn compleet en uiterst sfeervol ingericht voor ongeveer 6 personen. Koken kun je op een houtkachel of petroleum stel en de verlichting komt van een petroleum lamp. Het is mogelijk om in een Yurt te overnachten of een familiedag, workshop of zelfs een feestje te organiseren!

Bij Vecht & Zo tussen Zwolle en Dalfsen is het mogelijk om een Yurt te huren. Zij hebben een tweetal Yurts te huur, één voor max. 3 personen en één voor max. 6 personen. Buiten is er genoeg ruimte voor gasten, zoals een picknicktafel en een bank. Een Yurt huur je al voor €65,- per nacht.

“slapen in een Yurt”

Bijzondere overnachting 5: “slapen in een reddingscapsule”

De Saljoet is een reddingscapsule die een paar jaar geleden nog aan een boorplatform hing in de Noordzee. Maar liefst 28 personen konden er bij calamiteiten een veilige plek mee zoeken. Deze reddingscapsule is in 2008 naar Friesland verplaatst en is volledig heringericht. Het resultaat is een unieke en drijvende hotel suite voor 2 personen.

De Saljoet ligt in Harlingen en kun je huren vanaf €185,- per nacht. Binnen een paar minuten lopen ben je op het Harlingerstrand of in het centrum

Vijf andere unieke overnachtingen

Bijzondere overnachting 6: Slapen in het stro in bij Hayemaheerd in Oldehove  Bijzondere overnachting 7: Giraf of zebra bungalow in Vakantiepark Beekse Bergen
Bijzondere overnachting 8: Slapen op Tipi (onbewoond)Eiland in een indianentent 
Bijzondere overnachting 9: Slapen in een Stro Iglo bij Hayemaheerd in Oldehove
Bijzondere overnachting 10: Vertoeven op een luxe welness schip of in een vliegtuig in Mill

Natuurlijk zijn er nog vele leuke andere bijzondere overnachtingen te vinden over de hele wereld. Je ziet dat er in ieder geval genoeg te vinden is in Nederland en België. Deze bijzondere overnachtingen zijn leuk voor als je jarig bent en je verjaardag eens ergens anders wilt vieren, maar ook om je beste vriendin of je broer of zus mee naartoe te nemen. Heb je nog andere leuke tips voor bijzondere overnachtingen? Laat het ons weten via Uitgenodigd.nl!

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

uitgenodigd