Home Bruiloft Bruiloft organiseren: Het belang van een goede fotograaf

Bruiloft organiseren: Het belang van een goede fotograaf

by admin

Na jaren van dubben is het zo ver, trouwen! Er is nu geen weg meer terug. Je moet er dan maar het beste van maken. Grapje! De bruiloft is een mijlpaal in je leven. Je geeft een extra dimensie aan je relatie door je in de echt te laten verbinden. Het moment deel je met iedereen die jullie lief zijn. Één van de mooiste, en duurste, dagen in je leven. Dit wil je toch keer op keer weer beleven? Goede foto’s kunnen daarvoor zorgen. Het belang van een goede fotograaf is dus groot! Ja, het kost wat. Maar om de mooiste en duurste dag van je leven nou lelijk op beeld te zetten? Jammer!

Hoe kom je aan een goede fotograaf?

Het vinden van een goede fotograaf kan een lastige klus zijn. De meeste fotografen hebben een eigen website waarop hun werk te bezichtigen is. Je kunt ze vinden op Google, via andere trouwparen, uit magazines of via trouwbeurzen. Door middel van een persoonlijk gesprek met de fotograaf en eerder gemaakte foto’s kom je erachter of deze bij jullie smaak past.

Waar moet je op letten?

Er bestaat helaas geen algemeen handboek. Een ‘goede’ fotograaf is erg subjectief. En elke fotograaf heeft z’n eigen artistieke handschrift. Er zijn natuurlijk wel zaken waar je op kunt letten en realiseer je goed dat de fotograaf de hele dag in jullie buurt is. Een klik met de fotograaf is dan wel handig. Bekijk het portfolio van de fotograaf op de website. Je kunt hierbij letten op:

  • Het detailniveau waarop foto’s geschoten worden
  • Zichtbare emoties. Bij goede foto’s voel je de emotie die op de plaat te zien zijn
  • Originaliteit van poses
  • Bewerkingsniveau van foto’s. Niet elke fotograaf bewerkt namelijk foto’s
  • Het fotoalbum. Niet iedere fotograaf maakt albums en er zit verschil tussen geprinte en ingeplakte albums

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

uitgenodigd