Home Wonen Natuurlijke anti-stof spray maken

Natuurlijke anti-stof spray maken

by admin

Stof is een veelvoorkomend probleem in onze huizen, maar je hoeft niet altijd naar dure schoonmaakmiddelen te grijpen om het te bestrijden. In deze blogpost zullen we je laten zien hoe je gemakkelijk je eigen anti-stof spray kunt maken met behulp van natuurlijke ingrediënten.

Wat is een anti-stof spray?

Een anti-stof spray is een vloeibare oplossing die wordt gebruikt om stof op oppervlakken vast te houden in plaats van het in de lucht te laten zweven. Hierdoor wordt het gemakkelijker om stof te verwijderen tijdens het schoonmaken.

Voordelen van Zelfgemaakte Anti-Stof Spray:

 • Milieuvriendelijk: Zelfgemaakte anti-stof sprays bevatten meestal natuurlijke ingrediënten en verminderen de behoefte aan schadelijke chemicaliën.
 • Kostenbesparend: Je kunt geld besparen door je eigen anti-stof spray te maken in plaats van dure commerciële producten te kopen.
 • Aanpasbaar: Je kunt het recept aanpassen aan je persoonlijke voorkeur en eventuele allergieën vermijden.

Hoe maak je zelf anti-stof spray

Benodigdheden:

 • Een lege spuitfles
 • Gedistilleerd water
 • Witte azijn
 • Etherische oliën (bijvoorbeeld lavendel, citroen of tea tree olie)

Stappen

 1. Kies je spuitfles: Begin met een schone, herbruikbare spuitfles om het milieu te sparen.
 2. Meng het water: Vul de spuitfles ongeveer 3/4 vol met gedistilleerd water. Dit voorkomt strepen op oppervlakken.
 3. Voeg witte azijn toe: Voeg ongeveer 1/4 kopje witte azijn toe aan het water. Azijn helpt om stof te binden zonder plakkerige resten achter te laten.
 4. Etherische oliën toevoegen: Voeg 10-20 druppels etherische olie naar keuze toe. Deze oliën geven niet alleen een aangename geur, maar sommige hebben ook antibacteriële eigenschappen.
 5. Goed schudden: Sluit de spuitfles en schud goed om de ingrediënten te mengen.
 6. Testen: Test een kleine hoeveelheid van de anti-stof spray op een onopvallend oppervlak om te controleren op eventuele schade of vlekken.
 7. Gebruik: Spray de anti-stof spray op de oppervlakken die je wilt schoonmaken en laat het een paar seconden inwerken. Veeg dan voorzichtig af met een schone doek.
 8. Opslag: Bewaar de spuitfles op een koele, donkere plaats, buiten het bereik van kinderen en huisdieren.

Met deze zelfgemaakte anti-stof spray kun je effectief stof en vuil bestrijden terwijl je je huis schoon en fris houdt. Het is niet alleen betaalbaar, maar ook vriendelijk voor het milieu en aanpasbaar aan je behoeften.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

uitgenodigd