Home Wonen De voor- en nadelen van houten vloeren in je huis

De voor- en nadelen van houten vloeren in je huis

by admin

Ben jij van plan om de vloeren in je huis binnenkort te vervangen of ben je een huis aan het bouwen en wordt het tijd om de vloeren te gaan leggen? Dan wil je natuurlijk wel de juiste soort vloer kiezen, aangezien hij lang mee moet gaan en goed in je woning moet passen. Er zijn vandaag de dag een hoop verschillende soorten vloeren waar je uit kunt kiezen, van diverse materialen. In dit artikel zetten we de voor- en nadelen van een houten vloer voor je op een rij!

De voordelen van houten vloeren 

Je ziet in steeds meer huizen weer houten vloeren terugkomen, dat is natuurlijk niet voor niets. Ten eerste ziet het er gewoon prachtig uit, zo’n massieve houten vloer. Wat voor inrichting je huis ook heeft, het past er altijd bij. Houten vloeren zijn echt tijdloos, ze zullen nooit echt uit de mode raken. Daarnaast zijn ze gemaakt om tientallen jaren mee te gaan. Het zijn dus erg duurzame vloeren waar je lang plezier van kunt hebben, ook als je de inrichting van je huis wat aan wil passen. Mocht de vloer wat beginnen te slijten, dan kun je deze gewoon weer opschuren en opnieuw lakken en ziet hij er weer als nieuw uit. Mocht je een andere uitstraling willen voor de vloer, dan kun je gewoon een andere kleur lak toepassen. Laat je een nieuwe vloer leggen, dan kun je vandaag de dag ook vaak kiezen voor eco-vriendelijk hout. Zo heb je niet alleen een mooie vloer, maar ook een milieuvriendelijke vloer. 

De voor- en nadelen van houten vloeren in je huis

Milieuvriendelijk en beter isolerend 

Naast het feit dat een houten vloer milieuvriendelijk is, is het ook een vloer die over het algemeen beter isoleert. De meeste houten vloeren zijn tegenwoordig ook goed te combineren met vloerverwarming, wat ervoor zorgt dat je minder hoeft te stoken in je huis. Of dit wel of niet mogelijk is, is afhankelijk van de soort hout die je voor de vloer gebruikt. Hou je van verouderde houten vloeren? Ook deze kun je combineren met vloerverwarming, aangezien ze vaak van eikenhout gemaakt zijn. Naast eikenhout is ook afzelia, kambala en notenhout te combineren met een vloerverwarming. 

Overige voordelen 

We hebben nu al heel wat voordelen benoemd van houten vloeren, maar daar blijft het niet bij. Houten vloeren zijn erg onderhoudsvriendelijk, je hebt alleen een speciaal reinigingsmiddel en een dweil nodig om de vloer schoon en mooi te houden. Regelmatig stofzuigen en dweilen zijn geen probleem en bij schade kun je de vloer eenvoudig zelf weer opknappen zodat deze er weer als nieuw uitziet. Daarnaast is een houten vloer in tegenstelling tot bijvoorbeeld tapijt of vloerbedekking geen broedplaats voor bacteriën. De vloer is veel eenvoudiger schoon te houden, gewoon door te stofzuigen en te dweilen. Ten slotte heb je een ruime keuze aan houtsoorten, waardoor er altijd een houten vloer is die bij jouw inrichting past. 

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

uitgenodigd