Home Overig Deze horeca-apparatuur is essentieel voor ieder restaurant

Deze horeca-apparatuur is essentieel voor ieder restaurant

by admin

Droom jij ervan om een eigen restaurant te starten? Om succesvol van start te kunnen gaan, is het essentieel om voor de juiste horeca-apparatuur te kiezen. Nu is het aanbod aan horeca-apparatuur tegenwoordig zodanig groot, dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom zetten we in dit artikel op een rij welke horeca-apparatuur onmisbaar is voor elke horecaonderneming. 

1. Bak- en kookapparatuur

Bak- en kookapparatuur staat met stipt op één. Vrijwel ieder gerecht komt immers tot stand door bakken, koken of een variant daarop. Welke bak- en kookapparatuur je precies nodig hebt en wat het vermogen ervan dient te zijn, hangt af de capaciteitsbehoefte van jouw horecaonderneming.

Te denken aan: Een (hetelucht)oven, frituurpan, grills en bakplaten, warmhoudapparatuur, een magnetron, koffiezetapparaat en broodrooster

2. Keukengerei

Gerechten kunnen niet worden bereid zonder keukengerei. Onder keukengerei wordt alles verstaan wat het keukenpersoneel nodig heeft om gerechten klaar te kunnen maken. Koop hiervan ruim in. Je wilt voorkomen dat er keukengerei tekort is, waardoor keukenpersoneel op elkaar moet wachten of kostbare tijd moet verspillen aan het schoonmaken ervan.  

Te denken aan: Koksmessen, snijplanken, pannen, mengkommen, gastronormbakken, keukentangen en serveerlepels.

3. Opslag- en koelapparatuur

Daarnaast is het belangrijk dat er in de keuken voldoende ruimte is om apparatuur, keukengerei en ingrediënten, al dan niet gekoeld, op te kunnen bergen in geschikte opslag- en koelapparatuur. Over het algemeen geldt: hoe uitgebreider de menukaart, hoe meer ruimte er nodig is.

Te denken aan: Een koelkast, vriezer, opbergrekken- en stellingen, regaalwagens en (voedsel)bewaarbakken.

4. Voedselbereidingsapparatuur

Afhankelijk van de menukaart van jouw restaurant, is er voedselbereidingsapparatuur om de bereiding van gerechten mee te vereenvoudigen. Investeer als startende horecaondernemer alleen in apparaten die je dagelijks gebruikt en significant kosten- én tijd besparen. 

Te denken aan: Keukenmachines, (rvs-)werktafels, ijsmachines, mixers en blenders.

5. Schoonmaakapparatuur

Schoonmaakapparatuur wordt vaak over het hoofd gezien, terwijl hygiëne bovenaan staat in iedere horecakeuken. Welke schoonmaakapparatuur je precies nodig hebt, hangt af van de apparaten in en de oppervlakte van jouw keuken. 

Te denken aan: Een (drie-compartimenten)gootsteen, vuilnis- en prullenbakken, emmers, schrobmachines, vaatdoeken, stofdoeken, dweilen, bezems en schoonmaak- en ontsmettingsmiddelen.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

uitgenodigd