Home Wonen Infrarood verwarming geschikt voor de badkamer?

Infrarood verwarming geschikt voor de badkamer?

by admin

Misschien denk je er niet direct aan, maar de badkamer is ook een belangrijke plek om warm te houden in huis. Hoewel je er misschien niet alle uren van de dag besteedt, wil je niet in een ijskoude ruimte stappen om je klaar te maken voor het slapen of wanneer je wilt ontspannen met een warme douche of een moment in bad. Hoe lang je er ook bent, het is voor iedereen fijn als dit deze ruimte een prettige temperatuur heeft. Nu kun je niet in iedere badkamer een radiator aansluiten, dus dan is een infraroodverwarming ook een goede optie. Hoe dit precies werkt en waarom je een infrarood verwarming in de badkamer kunt nemen leggen we je in dit artikel uit. 

Waarom kiezen voor infrarood verwarming in de badkamer?

De badkamer is een geschikte ruimte om te verwarmen met infrarood verwarming. Dit is een moderne manier van verwarmen door middel van elektriciteit. Infrarood verwarmen biedt dan ook verschillende voordelen ten opzichte van de badkamer verwarming met radiatoren. Deze voordelen zijn als volgt:

  1. Een aangename warmte. Met infrarood badkamer verwarming krijg je directe verwarming door middel van infraroodstraling. Deze vorm van warmte wordt als aangenaam ervaren, doordat het je lichaam verwarmt. Zeker bij spier- en gewrichtsklachten kan infraroodverwarming enorm helpen ontspannen. Ideaal voor in de badkamer dus.
  2. Weinig energieverbruik. Infrarood verwarming is een elektrische verwarming en gebruikt dus geen gas. Hierdoor profiteer je van een lager energieverbruik, maar geniet je wel van de warmte. Daarnaast is een infraroodpaneel sneller warm dan de centrale verwarming.
  3. Gemakkelijke installatie. De infraroodpanelen voor in de badkamer zijn gemakkelijk te installeren vanwege een eenvoudig ophangsysteem. Je kunt kiezen uit plafondpanelen of wandpanelen en je hoeft hiervoor dus geen water- of gasleidingen aan te leggen. Een stroompunt is dus wel belangrijk voor infraroodpanelen.
  4. Eenvoudige bediening. Wanneer de infrarood panelen geïnstalleerd zijn kun je deze gemakkelijk bedienen door middel van een thermostaat of schakelaar. Tegenwoordig heb je zelfs bediening via wifi, dus kun je het vanaf je telefoon of tablet aan- en uitzetten.
  5. Moderne en strakke uitstraling. In tegenstelling tot de conventionele radiatoren hebben infraroodpanelen een moderne en strakke uitstraling.

Benieuwd naar wat infraroodverwarming voor je badkamer kan doen? Vraag dan altijd een expert om advies voor je een aankoop doet. Zo weet je zeker dat je een passende infraroodverwarming koopt.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

uitgenodigd