Home Gezondheid Tips om effectief gewicht te verliezen

Tips om effectief gewicht te verliezen

by admin

Afvallen lijkt zo simpel: je valt af als je minder calorieën binnenkrijgt dan dat je verbruikt. In de praktijk blijkt het voor velen echter behoorlijk lastig te zijn om effectief gewicht te verliezen. Door het opvolgen van de tips in dit artikel, wordt afvallen voortaan een stuk eenvoudiger!

1. Eet niet te weinig

Eén van de grootste fouten die wordt gemaakt bij het afvallen is té weinig eten. Er is dan wel een calorietekort nodig om af te vallen, als het tekort te groot is dan zul je al snel voedingsstoffen gaan missen, je futloos voelen en eetaanvallen krijgen. Houd daarom een calorietekort van max. 25% aan en werk daar stapsgewijs naartoe. 

2. Eet voedzame maaltijden

Als mensen snel af willen vallen, grijpen zij vaak naar koolhydraatarme of vetarme diëten. Alhoewel je hierdoor in eerste instantie zeker gewicht zult verliezen, is zo’n (crash)dieet niet houdbaar op de lange termijn. Je lichaam heeft nu eenmaal koolhydraten en vetten nodig om te kunnen functioneren, helemaal op de dagen dat je sport. Richt je daarom op voedzame maaltijden met pure ingrediënten, die rijk zijn aan eiwitten, (gezonde) vetten, vezels en koolhydraten. 

3. Drink veel water

Al zul je niet zo zeer afvallen door water drinken, het helpt wel degelijk bij gewichtsverlies. Vaak worden het honger- en dorstgevoel namelijk met elkaar verward, waardoor je bij zo’n signaal van het lichaam in eerste instantie naar voedsel zult grijpen. Door voortaan eerst een glas water te drinken, zul je ontdekken dat je hongergevoel vanzelf minder wordt. Water stilt dus de honger, bevat geen calorieën en is essentieel om je lichaam in balans te houden tijdens het sporten.

4. Eet kleinere porties

Eten is vaak een gewoontekwestie. Dit wil zeggen dat je niet zo zeer luistert naar de signalen van je lichaam, maar op bepaalde momenten eet omdat je dit nu eenmaal zo gewend bent. Als je eetmomenten skipt, zul je op die momenten waarschijnlijk aan eten blijven denken, er onrustig van worden en wellicht zelfs toch gaan snaaien. Eet daarom op dezelfde momenten die je gewend bent, maar dan kleinere porties.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

uitgenodigd