Home Overig Hoe kun je je rubber automatten schoonmaken?

Hoe kun je je rubber automatten schoonmaken?

by admin

De rubberen matten van je auto schoonmaken is een makkelijk klusje dat je in veel gevallen binnen een kwartier kunt klaren. Maar als je wilt dat je matten hun stevigheid en uitstraling behouden, is het belangrijk dat je weet hoe je dit het beste kunt doen. Het proces is namelijk net even anders dan wanneer je je automatten van tapijt schoonmaakt. In dit artikel vertellen we je dan ook hoe je je rubberen automatten het beste kunt reinigen. Waar moet je op letten? En wat kun je het beste vermijden?

Zo maak je je rubber automatten schoon:

  1. Haal de rubberen matten uit je auto;
  2. Verwijder met een stofzuiger het losse vuil van beide kanten van de matten;
  3. Schud de matten nog eens extra uit;
  4. Spuit de matten schoon met een tuinslang of natte doek en gebruik eventueel wasmiddel of vloeibare zeep;
  5. Laat de matten drogen;
  6. Leg de rubberen matten terug in je auto.

Kun je bij het schoonmaken van rubberen matten schoonmaakmiddelen gebruiken?

Ga je je volledige interieur reinigen? Auto’s kunnen best vies worden, dus is het niet vreemd als je bij voorbaat al allemaal verschillende schoonmaakmiddelen tevoorschijn tovert. Je kunt je rubberen automatten best schoonspuiten met behulp van wasmiddel, vloeibare zeep of een allesreiniger, maar het gebruik van agressieve chemische middelen is af te raden. Door dit soort schoonmaakmiddelen krijgt het rubber een doffe uitstraling. Daarnaast slijten je automatten sneller, waardoor je eerder een nieuwe set nodig hebt.

Waar koop je nieuwe automatten?

Merk je tijdens het schoonmaken dat je automatten versleten raken? Dan is het tijd om nieuwe automatten te kopen. Bij MijnAutomatten.nl koop je eenvoudig nieuwe rubberen automatten op maat. De matten worden gemaakt van slijtvast natuurrubber en zijn makkelijk te bevestigen en los te koppelen. Daardoor kun je ze eenvoudig losmaken als het tijd is voor een grote schoonmaak. Ben jij op zoek naar kwalitatief hoogwaardige automatten met een perfecte pasvorm? Bestel dan vandaag nog nieuwe rubber automatten op maat op MijnAutomatten.nl.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

uitgenodigd