Home Reizen Tips voor zomerse uitjes

Tips voor zomerse uitjes

by admin

Nog even en de zomerperiode breekt weer aan. Tijd om eens na te denken welke leuke zomerse uitjes je kunt ondernemen in ons eigen land. Met je gezin, vrienden of collega’s: er is nog zoveel moois te ontdekken in Nederland. We geven je enkele tips wat leuk is om te doen. Sportief, lekker relaxed of geschikt wanneer het minder mooi weer is. Laat de zomer maar komen en ga er fijn op uit.

Voel je weer even jong

Tienertoeren; de wat ‘oudere’ jongeren onder ons kennen het vast nog wel. Een aantal dagen onbeperkt treinen in de zomermaanden, kris kras door Nederland. Doe dit nog eens dunnetjes over met je vriendinnen en bezoek onderweg de mooiste steden. Lekker shoppen in Den Haag, de mooie stad Groningen verkennen en genieten van de gezellige terrasjes in Maastricht. Niets fijner dan in de trein te stappen en je te laten vervoeren van A naar B. Onderweg heb je tijd zat om lekker bij te kletsen zonder dat je de aandacht bij het verkeer moet houden.

Het nationale park de Hoge Veluwe

Een onvervalst dagje genieten van rust, ruimte en de natuur? Ga dan naar het nationale park de Hoge Veluwe. In dit natuurpark, wat zo’n 5000 hectare groot is, kun je bijna overal wandelen of fietsen, zolang je de rustgebieden voor grofwild maar niet betreedt. Er zijn zelfs gratis fietsen beschikbaar! In het Bezoekerscentrum in Hoenderloo kom je meer te weten over de Hoge Veluwe en kun je het Museonder bezoeken. Dit museum bevindt zich onder de grond en vertelt je alles over het leven wat zich nu en in het verleden onder de grond bevindt. En vergeet niet om even naar het beroemde Kröller-Müller museum te gaan dat zich ook in het park bevindt.

Ontspannen aan het water

Je checkt de weersberichten voor morgen en ziet dat het een stralend zonnige en warme dag wordt. Trommel je vrienden bij elkaar en plan een dagje aan het water. Het strand, het meertje bij jullie in de buurt of de oever van een rivier. Genieten van het goede leven aan de waterkant met een hapje en drankje, wat wil een mens nog meer? Heb je een eigen bedrijf dan is dit dé perfecte locatie om meer naamsbekendheid te krijgen. Dat kun je doen door het bedrukken van koeltassen waarin je het eten en drinken meeneemt. Ook val je met de hele vriendengroep lekker op met bedrukte zonnebrillen. Zorg dat je de zonnebrandcrème niet vergeet en beleef een onvergetelijk dagje uit.

Tips voor slecht weer

Musea zijn altijd leuk om te bezoeken wanneer het in de zomer minder goed weer is. Wanneer je met de kinderen op stap gaat kun je er meteen een leerzaam uitje van maken. Het Van Goghmuseum, het Rijksmuseum en Anne Frankhuis zijn altijd interessant om te bezoeken. Of ga een dagje naar een binnenspeeltuin. Met z’n allen pret voor tien en je even weer kind wanen wanneer je de glijbaan af roetsjt. Veel plezier!

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

uitgenodigd