Home Feestje Mr. Visser

Mr. Visser

by admin

Het is wat naar de achtergrond verdrongen, maar ruim 10 jaar geleden trouwde nu Koning Willem Alexander met de charmante Koningin Máxima. Als huwelijkscadeau ‘van het volk’ werd het Oranjefonds opgericht. Mooi natuurlijk, maar wat heeft dat met een buurtfeest te maken? Welnu, dit Oranjefonds organiseert sinds een aantal jaren een zogenaamde ‘Burendag‘. Een bekend koffiemerk is deze, nu al traditie, gestart, en met succes. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat een grote meerderheid van de Nederlanders contact met de buurt en daarmee de buren, zeer op prijs stelt.

Maar, daarvoor hebben we de koffiebrander en het Oranje Fonds toch helemaal niet nodig?! Koffiedrinken is typisch Hollands en heel gezellig, maar er zijn natuurlijk veel meer opties. De welbekende barbecue, of een ‘BYO Party*’ aan een lange tafel, door de hele straat heen… In kinderrijke buurten zien we ook steeds vaker een groot luchtkussen, of een opblaasbaar zwembad. Het is zo een feest voor iedereen. Omdat je het met velen organiseert én betaalt, zijn er legio mogelijkheden!

Het mooie van een gezellig buurtfeest is dat het ongedwongen is, u zit niet in een kringetje, en hoeft niet ‘verplicht’ een hele avond uit te zitten met mensen waarmee u niet zoveel hebt. Eenheid in verscheidenheid, in de meest brede zin van het woord. Ook is gebleken dat kleine irritaties (die niet zelden ontaarden in grote conflicten), in de kiem gesmoord worden wanneer men elkaar simpelweg kent en het zodoende bespreekbaar wordt. Wanneer u weleens De Rijdende Rechter kijkt, behoeft het geen uitleg wat een uitstekende conifeer al niet teweeg kan brengen… Niet voor niets zijn burenruzies één van de meest voorkomende zaken in de rechtszaal.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

uitgenodigd