Home Feestje Moordspel zelf organiseren

Moordspel zelf organiseren

by admin

Een moordspel zelf organiseren is een leuk alternatief voor de “kringetjes feestjes”. Terwijl je gasten lekker genieten van een biertje of glas wijn moet er een moord opgelost worden. Ook kan een moordspel gespeeld worden tijdens een diner, waarbij het aantal rondes van het moordspel gekoppeld worden aan het aantal gangen van het diner. Een moordspel is een leuke optie als je een familiedag of een teamdag gaat organiseren. Belangrijk voor het organiseren van een moordspel of moorddiner, dat je weet hoeveel gasten er komen. Het script van het moordspel is daar namelijk op afgestemd. Een moordspel duurt gemiddeld 3 uur, waarvan de eerste 15 tot 30 minuten vaak introductie zijn.

Er zijn bedrijven die een doe-het-zelf moordspel pakket aanbieden, of zelfs een moordspel of moorddiner kunnen organiseren op locatie. Bijvoorbeeld Moordspeldiner.nl. Een goedkope manier om een moordspel zelf te organiseren is door het éénmalig aanschaffen van een doe-het-zelf moordspel pakket. Deze pakketten kun je al krijgen voor ongeveer €30,- per moordspel pakket. Een duurdere, maar zeker een leuke manier om een moordspel of moorddiner te organiseren is door het inhuren van acteurs (bedrijven kunnen dit voor je organiseren). Je hoeft dan alleen maar te zorgen dat alle gasten er op tijd zijn en dan kan het moordspel beginnen. Het leuke van acteurs is dat zij vol overgave hun rol spelen en alle gasten gemakkelijk mee slepen in het moorddrama. Als deze optie je wat te duur wordt, kun je ook nog kiezen voor de combi: je regelt zelf een diner en huurt een bedrijf in die het moordspel verzorgt.

Wil je een moordspel of moorddiner zelf organiseren? En heb je al flink rond gesurft op het internet en alleen maar betaalde moordspelen kunnen vinden? Of weet je nog niet zeker hoeveel gasten er zullen komen? Uitgenodigd.nl is voor jou ook op zoek gegaan en heeft een aantal leuke tips gevonden om zelf een moordspel of moorddiner te organiseren.

1. Moordspel via de mail:

sommige bedrijven bieden de mogelijkheid om een moordspel te spelen, waarbij de spelers twee weken voorafgaand aan het moordspel al dagelijks instructies toegestuurd krijgen via de mail. Deze moordspel methode is leuk omdat de spelers dan al flinke voorpret zullen hebben! Tevens kunnen zij zich door een gedoseerde manier van instructie, goed inleven in hun rol tijdens het moordspel.

2. (Gratis) moordspel via marktplaats:

sommige mensen bieden instructies van moordspellen aan via marktplaats tegen lage tarieven.

3. Oude bordspellen:

ook zijn er soms wat oudere bordspellen die gebruikt kunnen worden als draaiboek voor een moordspel. Een aantal bekende zijn “moord in maanlicht” en “Baantjer, de Cock en het moordspel” en “Weerwolven van Wakkerdam”. Weerwolven van Wakkerdam is een soort “wie is de Mol” spel. Het is vergelijkbaar met een moordspel, alleen is het hier de bedoeling dat de spelers erachter komen wie de wolf is. Dit spel kan zowel gespeeld worden in meerdere grote groepen, of in één enkele groep. Via internet zijn van dit spel gemakkelijk de instructies te vinden!

Wanneer je een moordspel of moorddiner gaat organiseren, nodig dan je familie en vrienden uit via Uitgenodigd.nl! Heb je zelf nog goede tips voor het zelf organiseren van een moordspel of moorddiner? Laat het ons weten!

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

uitgenodigd