Home Feestje Housewarming op studentenkamer: tips & tricks!

Housewarming op studentenkamer: tips & tricks!

by admin

In een aantal studentensteden in Nederland zijn de introductieweken weer begonnen. Tijd voor housewarming op studentenkamer: tips & tricks! Introductie; een spannende tijd voor vele eerstejaars. Word ik lid van een studentenvereniging, of wacht ik daar nog even mee…wil ik een verenigingshuis gaan wonen, of juist niet…(wegens vrees voor ‘dichtgetikt’)?

Heerlijk al die vrijheid!

In ieder geval ga je veel mijlpalen tegemoet: een studierichting kiezen, op jezelf wonen… Dat is natuurlijk gewoon ontzettend gaaf, vrijheid! Wil jij paarse muren en geel tapijt? Zelf weten! Pizza eten als ontbijt? Prima! Na een tentamen in de ochtend bierdrinken met je studiegenoten? Het kan! Geen vader, moeder, broer of zus die er iets van zegt immers?!

Waarom een housewarming?

Eens je je eigen stek gevonden hebt, wil je deze natuurlijk tonen aan je vrienden. Niet omdat je nou per se het zo Feng Shui hebt ingericht met die derdehands plofbank en IKEA hoogslaper, maar gewoon, omdat het voor de komende tijd jouw slaap, woon- en studieruimte is. En, wanneer het enigzins kan, je feesthonk!

Een housewarming hoeft niet duur te zijn!

Helaas zijn het economisch mindere tijden en is studeren financieel gezien nog soberder geworden: punten halen en zuinig leven is nog meer het credo.

Daarom ga je voor je housewarming lekker knieperig:

  • de actiefolders (online, uiteraard) af voor t goedkoopste, enigzins binnen te houden pils;
  • naar een discounter (de welbekende Duitse formules) voor de chips, nootjes e.d.;
  • naar bijvoorbeeld http://www.studenten.net/ om te checken welke huiswijn cheap en drinkbaar is;
  • geen sterk in huis halen, want duur en braaksel uit je tapijt verwijderen geen sinecure is!

Wil je het een bijzonder tintje geven? Hang er een verkleedthema aan, dat kost je niets maar geeft een hele andere sfeer! Veel feestplezier!

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

uitgenodigd