Home Wonen Om deze redenen zijn mangohouten meubels ideaal voor kleine ruimtes

Om deze redenen zijn mangohouten meubels ideaal voor kleine ruimtes

by admin

Tiny houses, compact wonen en minimalisme, je hoort en leest er steeds vaker over. Niet geheel verrassend als je het ons vraagt, nu het leven alsmaar duurder wordt. Maar hoe creëer je in een klein, minimalistisch huis een warme en uitnodigende sfeer? Wij zijn van mening dat je dat het beste doet met hout. Houten planken, houten accessoires, maar vooral houten meubels. Een specifieke houtsoort die hierbij de aandacht verdient, is mangohout. Mangohouten meubels, denk bijvoorbeeld aan een mangohouten eettafel met rond blad, zijn bekend vanwege hun natuurlijke schoonheid, duurzaamheid en veelzijdigheid. In dit blog leggen we uit waarom mangohouten meubels de ideale keuze zijn voor een kleine woonruimte.

Multifunctionele meubels

Een van de grootste uitdagingen van kleine ruimtes is het vinden van meubels die functioneel zijn, maar tegelijkertijd ook ruimte besparen. Met mangohouten meubels kan je deze twee punten alvast afvinken. De meubels zijn in allerlei verschillende maten verkrijgbaar en zijn daarnaast voorzien van enorm veel opbergruimte. Neem bijvoorbeeld een salontafel van mangohout. Deze is verkrijgbaar in verschillende maten en is – naast de eenvoudige modellen met enkel een blad – ook verkrijgbaar in verschillende variaties met lades of extra planken. Daardoor is een mangohouten salontafel perfect te gebruiken als werkplek of als plek om aan te eten, maar ook als opbergplek voor allerhande spullen, zoals oplaadkabels, tijdschriften, boeken en kinderspeelgoed.

Duurzame keuze

Voor veel mensen die zich verdiepen in kleiner wonen en minimalisme, is ook duurzaamheid geen onbekend onderwerp. Wanneer je minimalistischer wilt gaan leven, doe je er goed aan om duurzame keuzes te maken, zodat je niet weer vervalt in de wegwerpcultuur, maar juist lang gebruikmaakt van de spullen die je koopt. Mangohouten meubels sluiten – door hun duurzame karakter – perfect aan bij deze gedachte. Het mangohout, afkomstig van de mangoboom, is namelijk een restproduct dat overblijft wanneer een boom niet genoeg mango’s (meer) produceert en gekapt wordt. Door te kiezen voor mangohouten meubels draag je dus bij aan een duurzamere leefstijl. Bovendien is mangohout van nature sterk en bestand tegen slijtage, waardoor je meubels lang meegaan en je ze minder snel hoeft te vervangen dan een goedkoop alternatief van geperst hout. Op zoek naar een winkel met een ruim aanbod mangohouten meubels? Bekijk dan eens de website van Mangohoutonline.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

uitgenodigd