Home Feestje Voorbereiden op het festivalseizoen: Dat doe je zo!

Voorbereiden op het festivalseizoen: Dat doe je zo!

by admin

Het lijkt misschien nog erg ver weg, maar die paar maanden zijn zo om en dan is het alweer zover: het begin van het festivalseizoen. In april kunnen we immers Paaspop weer bezoeken. En vanaf mei begint het seizoen weer volle bak en is er bijna ieder weekend wel weer iets te doen. Het is nooit te vroeg om te beginnen met de voorbereiding voor het festivalseizoen. In dit artikel zetten we een aantal must-haves op een rij om je goed mee voor te bereiden! 

De ideale festival zonnebril 

Als er iets is dat niet kan ontbreken op een festival, is het wel een goede zonnebril. We gaan immers uit van goed weer en veel zon tijdens festivals, al is dat in Nederland nooit een garantie. Op sommige festivals is er bij de podia weinig schaduw te vinden, dus een fijne zonnebril is erg belangrijk. Festival zonnebrillen zijn er in allerlei vormen en prijsklassen. Normaal is het natuurlijk het beste om een zonnebril te kopen die niet mega goedkoop is, omdat deze dan langer meegaat. Voor een festival is dit echter niet altijd het geval, aangezien de kans toch wat groter is dat je de zonnebril kwijt raakt of dat hij kapot gaat. Dan kun je dus beter geen Rayban meenemen. 

Goed vertoeven op de festival camping 

Naar een festival gaan betekent in de meeste gevallen ook verblijven op de festival camping. Om hier goed te kunnen vertoeven, moet je natuurlijk de juiste camping benodigdheden meenemen. Het belangrijkste is natuurlijk een goede tent en een kwalitatieve slaapmat of een stevig luchtbed. Zo weet je tenminste dat de uurtjes die je slaapt wel comfortabel zijn. Zonder een fijne slaapplek wordt het immers lastiger om het festival leven een aantal dagen vol te houden. Naast slaapspullen is het slim om een koelbox of koeltas mee te nemen, zodat je niet alles op het festivalterrein hoeft te kopen. Dit scheelt je een hoop geld. Sommige festival campings hebben een eigen supermarktje, maar ook deze is vaak een stuk duurder dan een gewone supermarkt. Ten slotte is het handig om iets van verlichting mee te nemen voor in de tent, zodat je ook ‘s nachts nog een beetje kunt zien wat je aan het doen bent!

Jouw festival outfit 

Deze kan natuurlijk niet ontbreken uit deze lijst: jouw festival outfit. Als je iets goed voor wil bereiden, is het dit wel. Vooral als je iemand bent die graag uitgebreid de tijd wil besteden aan het samenstellen van je festival outfits. Welke kleuren ga je dragen en wat ga je doen met je haar? Ook de accessoires zijn belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan bucket hats, zonnebrillen, haarbanden, enzovoorts. 

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

uitgenodigd