Home Reizen Wandelen in Frankrijk: de perfecte combinatie tussen rust en reuring 

Wandelen in Frankrijk: de perfecte combinatie tussen rust en reuring 

by admin

Als je een fanatieke wandelaar bent, weet je als geen ander dat wandelen je gelukkig maakt en het dé remedie is tegen te veel stilzitten. Ook hebben je spieren, botten, hart, bloedvaten, bloeddruk, geheugen en gewicht er baat bij. Daarnaast is het ook goed voor je humeur als je minimaal een half uur per dag gaat lopen, in het bijzonder als je gaat wandelen in een prachtig landschap in een zonovergoten vakantieland. Beraam jij je op het moment op een bestemming voor jouw volgende zomervakantie en staat la douce France bovenaan jouw verlanglijstje? Lees dan vooral nog even verder, want we inspireren je graag met een veelzijdige wandelvakantie in Frankrijk. Wat daarbij natuurlijk ook niet mag ontbreken, is een comfortabele vakantievilla op een mooi vakantiepark in Frankrijk om na een intensieve dag weer helemaal op krachten te komen. 

Wandelen met mooi weer 

Onder liefhebbers van wandelen is Frankrijk een populaire bestemming en dat is beslist niet zonder reden. Wat in de basis heel fijn is, is dat er eigenlijk altijd kans is op mooi weer. Dat is natuurlijk wel zo prettig als je er al wandelend op uit gaat. Dat je van tevoren nooit precies weet wat je op een wandeltocht allemaal gaat zien en ontdekken is ook ontzettend leuk, in het bijzonder als je avontuurlijk bent ingesteld. Als je gaat wandelen kom je immers op allerlei verrassende plekken. Frankrijk biedt je eindeloos veel variatie. Of je nu door de uitgestrekte wijngaarden wilt lopen, een zonnige wandeling over de brede stranden wilt maken of zin hebt in een intensieve wandeltocht door de bergen. De Franse bevolking speelt daar in elk arrondissement goed op in door wandelaars van duidelijke bewegwijzering te voorzien. Het Office du Tourisme (de Franse VVV) ondersteunt deze bewegwijzering. 

Leuke bezienswaardigheden in overvloed 

Met veel plezier voorzien de medewerkers van een lokaal Office du Tourisme je van tips en advies voor mooie lange en korte wandeltochten over goed geprepareerde wandelpaden. Tegen een kleine vergoeding en soms zelfs gratis mag je allerlei dynamische wandelroutes meenemen die je door onder andere de natuur, heuvels en bergen voeren. Ook doe je hiermee idyllische dorpjes en eeuwenoude steden aan waar het mogelijk is om en passant musea te bezoeken, te winkelen bij schattige boetiekjes en te lunchen of dineren bij knusse bistro’s en culinaire restaurants. Natuurlijk wil je op een dag vol van kunst en cultuur, Romeinse en Middeleeuwse overblijfselen en adembenemend mooie landschappen ook genieten van de rijke Franse eetcultuur en weer helemaal op krachten komen.

Boek een vakantiehuis met privézwembad 

Door goed te rusten, kunnen je spieren en gewrichten goed ontspannen en ben je de volgende dag weer helemaal uitgerust voor het maken van een nieuwe wandeltocht. Daarom gaat er niets boven een luxe vakantiehuis dat van alle gemakken is voorzien. Op een veelzijdig vakantiepark van de gerenommeerde keten FranceComfort ben je verzekerd van alle faciliteiten die je wandelvakantie compleet maken. Wil jij jouw spieren op een ultieme manier soepel maken door zoveel baantjes te trekken als je wilt? Trakteer jezelf dan op een vakantievilla met een privézwembad in Frankrijk. Rekening houden met openingstijden en ligbedden claimen is er dan niet bij. Genieten van een sublieme wandelvakantie wel. Wij zeggen bij Uitgenodigd alvast: bonnes vacances! 

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

uitgenodigd