Home Wonen Zo kleedt je je woning mooi aan

Zo kleedt je je woning mooi aan

by admin

Niets is fijner dan een woning binnenstappen –of het nou je eigen is of van een ander– en terechtkomen in een warme, gezellige sfeer. Zo vormen de woonkamer en het eetgedeelte een centraal punt van samenkomen en wordt hier vaak ook alle gezelligheid beleefd. Stel, je krijgt gasten over of je wilt je huis wat gezelliger inrichten, dan is het fijn om een aantal tips te hebben die je kunt opvolgen. Zo kun jij ook een heerlijke plek van je woning maken. In dit artikel bespreken we ze met je door. Laat je inspireren!

1. Zorg voor harmonie in huis

Wat je ook doet, welke kleuren je ook kiest: zorg ervoor dat deze in harmonie zijn met elkaar. Zo creëer je de echte warme en ontspannen sfeer in je woning. Dit doe je door eenheid en consistentie te kiezen. Kies dus voor een rode draad in stijlen, kleuren, patronen en materialen. Dat betekent dus niet in ieder hoekje een ander kleurenpalet!

2. Maak het gezellig met accessoires

Accesoires zijn de gezelligheid makers. Kies voor een zachte plaid over de bank, mooie kussenhoezen en een vloerkleed. Ook planten, schilderijen of andere kunstwerken zijn perfect om je woning een uitnodigende sfeer te geven.

3. Stop niet alles weg achter deuren

Hoe fijn en opgeruimd het er ook uitziet, als je alles achter deuren zet kan het in je huis nogal kil ogen. Zet daarom sommige mooie spullen in een open kast neer. Zo kunnen jij en je gasten genieten van leuke foto’s, beeldjes, kunstwerken of mooie boeken. Tip: zet de kast niet te vol. Dit kan al juist gauw weer rommelig ogen. Ook is het afstoffen belangrijk als je een open kast hebt.

4. Kies voor de juiste verlichting

Veel mensen onderschatten nog wat de juiste verlichting kan doen voor je woning. Een knallend wit TL licht kan je huis een hele ongezellige sfeer geven. Kies voor genoeg verlichting op de juiste plekken en vooral in een warm witte kleur. Wil je wat meer speling hebben, dan kan het kiezen voor dimbare lichten een goede optie zijn voor jou. 

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

uitgenodigd