Home Reizen 4 originele Nederlandse stedentrips

4 originele Nederlandse stedentrips

by admin

Een dagje naar een leuke stad in Nederland brengt je al snel naar Amsterdam, Maastricht of Eindhoven, maar er zijn nog zoveel andere leuke steden in ons land. Vaak is het in de grote, populaire steden erg druk met toeristen, wanneer je naar de wat minder bekende steden gaat zul je daarom ook minder last hebben van drukte. In dit artikel worden een aantal leuke steden beschreven.

Amersfoort

Amersfoort ligt in het midden van ons kikkerlandje en is een historische stad. De stad is rijk aan bezienswaardigheden, maar naast cultuur zijn er ook tal van andere mogelijkheden. Denk hierbij aan de dierentuin, mooie grachten, gezellige terrassen, leuke eettentjes en een erg leuk centrum met uiteenlopende winkels.

Wat kun je doen in Amersfoort? Je kunt de Onze Lieve Vrouwetoren beklimmen, de Koppelpoort bezoeken, een bootje huren en varen over de grachten of je kunt naar de dierentuin gaan. Een uitstapje in de buurt van Amersfoort is een bezoekje aan Paleis Soestdijk voor de liefhebbers.

Arnhem

De Gelderse hoofdstad Arnhem staat bekend om de voetbalclub Vitesse, maar je kunt zelf wel bedenken dat er veel meer is dan alleen het stadion. Arnhem ligt dichtbij de Veluwe en is daarom bij uitstek geschikt voor wandelingen en fietsroutes. De stad zelf is gezellig, knus en biedt de mogelijkheid om lekker te gaan winkelen en eten.

Wat te doen in Arnhem? Ga lekker wandelen of fietsen, bezoek een van de vele musea, ga op een terrasje zitten op de Korenmarkt, breng een bezoekje aan de dierentuin of ga lekker winkelen.

Den Bosch

In Den Bosch kun je terecht voor Brabantse gezelligheid, want ja.. Deze vind je ook buiten Eindhoven. Den Bosch is een mooie stad met gezellige terrassen en leuke eettentjes. In Den Bosch kun je natuurlijk terecht voor de enige echte Bossche bol! Daarnaast kun je een rondvaart door de Binnendieze doen, de Sint Jan Kathedraal beklimmen voor een prachtig uitzicht over de stad of naar de Verkadefabriek gaan die helemaal omgetoverd is tot een groot entertainmentcentrum.

Rotterdam

Rotterdam ligt vrij centraal in Nederland, het is goed bereikbaar met zowel de trein als met de auto. Parkeren in Rotterdam is geen probleem. Je kunt in Rotterdam genieten van de prachtige architectuur, leuke boetiekjes, het uitgaansleven, de nieuwe markthal, de dierentuin of de vele pop up shops die de stad telt.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

uitgenodigd