Home Wonen Alles over eetkamerideeën

Alles over eetkamerideeën

by admin

De eetkamer is een belangrijke ruimte in huis, vaak gebruik je het niet alleen voor het eten, maar ook voor andere gelegenheden als het bieden van plaats aan je gasten, maar ook werken wordt veelvuldig gedaan in de eetkamer. Het heeft vaker een gezelligere uitstraling dan een kantoorruimte of de slaapkamer waar een bureau staat.
Iedereen heeft de eetkamer anders ingedeeld, bij de één staat het in een aparte ruimte of in de woonkamer en de ander heeft het midden in de keuken staat, waardoor je een eigen woonkeuken creëert. Bij de ontvangst van gasten valt de eetkamer al gauw op, omdat het soms flinke ruimte inneemt. Daarom moet je de eetkamer op een zorgvuldige manier afstemmen zodat het er stijlvol uitziet, daarbij is het ook belangrijk dat de kamer zijn functionaliteit niet verliest. Lees hier hoe je je eetkamer het beste in kan richten.

Eettafel

Iedereen heeft zo zijn eigen stijl om zijn huis in te richten naar zijn eigen smaak. Het is hierbij wel belangrijk dat je eetkamer is afgestemd op de rest van het interieur anders botst het met de rest van het interieur. Je kan daarom het beste afgaan op de materialen die je al in huis hebt gebruikt voor de rest van het meubilair als de kasten en salontafel. Dan vormt het één geheel. Daarbij is het niet erg om een andere kleur te gebruiken dan de rest van het meubilair als het maar niet afsteekt tegen de rest van de kleuren. Gebruik in dat geval lichtere of donkerdere tinten van dezelfde kleur.
Er zijn een aantal basis stijltips die je kan gebruiken voor de inrichting van je huis, waaronder:

  • Industrieel
  • Klassiek
  • Landelijk
  • Modern
  • Scandinavisch
  • Vintage

Daarbij kan je best een mix maken tussen deze stijlen om er een eigentijdse draai aan te geven. Probeer als je veel ronde accenten in huis hebt om deze ook te benadrukken in de eetkamer. Dit geldt uiteraard ook wanneer je meer hoekig meubilair hebt.

Eetstoelen

De eetkamerstoelen moeten zowel stijlvol als functioneel zijn. Het zou voor jou en je gasten uitnodigend moeten werken om erop te gaan zitten. Kijk ook wat voor functies de stoel voor jou moet hebben. Wil je ze heel statisch gebruiken en alleen voor het eten, dan zou ik de normale eetkamerstoelen pakken. Gebruik je de eetkamer zo nu en dan om te werken dan is het aan te raden om stoelen aan te schaffen die kunnen draaien en eventueel ook in hoogte verstelbaar zijn om het comfort te verhogen. Ook zou je kunnen kiezen uit eetkamerstoelen met wieltjes om een stuk mobieler te zijn.

Comfort is hierbij ook belangrijk, kijk of dat je kussen wilt gebruiken, leer of paddings in de stoel om je een aangenaam zitcomfort te bieden.

Lamp

Een goede lamp die de eetkamer verlicht brengt extra sfeer aan in de ruimte, verder zorgt het ook voor een goede verlichting wanneer je aan het werk of met het gezin aan het bent. Verder is het handig om een dimbare eetkamerlamp in de ruimte te hebben, zodat je het te allen tijde goed kan belichten.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

uitgenodigd