Home Wonen Mooie houten eettafel uitkiezen

Mooie houten eettafel uitkiezen

by admin

Lekker eten, wie houdt er niet van? Wie vindt het niet heerlijk om uitgebreid te dineren en om vervolgens lekker na te tafelen? Wie houdt er niet van om ’s avonds met het hele gezin uitgebreid een spelletje te doen? Om overdag te knutselen met de kinderen en noem het allemaal op?

Eigenlijk iedereen wel. En waar brengen we al die tijd door? Inderdaad… aan de eettafel. De eettafel is eigenlijk onmisbaar in elk huishouden! Behalve dat we er alle maaltijden nuttigen, is het ook een plek om even te ontspannen met een krantje en een grote kop thee. Een praktische plek om huiswerk te maken. Een gezellige plek om uren te dineren en noem het maar op.

Veel mensen verkijken zich op de functie van een eettafel of men denkt er niet over na dat een eettafel vrij prominent in een woonkamer staat en er dus ook mooi uit moet zien! Bent u op zoek naar een nieuwe eettafel? Denkt u dan eens aan een houten eettafel.

Houten eettafel uitkiezen

Aan een houten eettafel zijn vele voordelen verbonden. Behalve dat het gezelligheid en warmte uitstraalt (wat eigenlijk onmisbaar is in iedere woonkamer) is het ook erg gemakkelijk te combineren. Leren stoelen, stoffen stoelen, plastic stoelen. Alles kan er eigenlijk bij. Ook kan u de stoelen in alle kleuren kiezen die u wilt.
Een houten eettafel is gemakkelijk schoon te maken en te houden (denkt u eens etensresten, die nare viltstiften of verf van uw kinderen) en is gemakkelijk te combineren. Maar het allerbelangrijkste van een houten eettafel is eigenlijk wel dat het duurzaam is. Houten eettafels zijn van goede kwaliteit, ze kunnen tegen heel wat stootjes en gaan daardoor jaren lang mee! Bovendien passen ze in vrijwel elke inrichting en elk huishouden en is het makkelijk te combineren met de rest van uw meubilair.

Onderhoud houten eettafel

Als u een houten eettafel wilt die afgelakt is, dan heeft u eigenlijk geen onderhoud aan uw tafel. Even schoonmaken met een doekje en klaar! Heeft u een ongelakte houten eettafel? Dan is het handig om af en toe het hout in te smeren met olie (gewoon zonnebloemolie kan prima!) en om op te letten met etenswaren en drinken. Een (plastic) tafelkleed kan in dit geval uitkomst bieden.

Combineren met houten eettafel

Bij een houten eettafel kunnen eigenlijk alle stoelen. Het enige wat belangrijk is, is dat u goed op de hoogte let van de stoelen. Te lage stoelen zijn onprettig, te hoge echter ook. Bovendien wilt u dat de stoelen comfortabel zijn. Een houten eettafel kan een echte eyecatcher zijn, houdt daarom een eventueel patroon van uw stoelen rustig.

Houten eettafel kopen

Wilt u een massief houten eettafel kopen? Bedenk dan eerst hoe groot de tafel moet zijn. Welk formaat past in uw woonkamer en hoeveel stoelen moeten eraan kunnen? Daarnaast kunt u kijken naar de diverse soorten hout die op de markt zijn. Eiken, beuken… noem het maar op. Uw houten eettafel is bijna volledig zelf samen te stellen. Laat u goed informeren en maak een weloverwogen keuze, want u weet… een houten eettafel gaat jarenlang mee!

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

uitgenodigd