Home Reizen Bezienswaardigheden in Zwolle

Bezienswaardigheden in Zwolle

by admin

Als u een keer met de auto een bezoekje brengt aan het Noord-Oosten van het land dan zou u Zwolle moeten bezoeken. Het is een stad met een rijke historie, het is een oude stad van bijna 600 jaar oud. Het heeft een belangrijke rol gespeeld tijdens de Tachtigjarige Oorlog waarin Nederland een Republiek was. Het is één van de weinige steden die in die tijd niet bezet is geweest. Verder heeft Zwolle ook een rol gespeeld tijdens de Franse tijd en de Tweede Wereldoorlog. Deze gebeurtenissen hebben hun nalatenschap achter gelaten bij deze sfeervolle stad.

Om alle bezienswaardigheden mee te pakken is het handig om in het centrum te parkeren in Zwolle.

Dit is Zwolle

Cultuur en natuur

Bent u meer in de stemming om de musea te bezoeken, dan kunt u naar Museum de Fundatie, zij bezitten een omvangrijke collectie met beeldende kunst. Deze is te vinden aan de Blijmarkt 20. Verder kunt een bezoekje brengen aan Het Stedelijk Museum waar zich het 16de-eeuwse pand bevindt. Er is van alles te vinden met betrekking tot Het Romeinse Rijk, kunstwerken uit allerlei soorten tijdperken, van de Middeleeuwen tot en met de Franse tijd.


Na het bezoeken van culturele bezienswaardigheden kunt u even uitrusten in een van de 33 parken van Zwolle. Zwolle staat hedendaags nationaal en internationaal bekend als de groenste gemeente van Nederland. Het werd bekroond tot de groenste gemeente van Nederland in 2004, 2005 en 2006. Tevens werd Zwolle in 2006 verkozen tot groenste gemeente van Europa.

Winkelen

Als u nog in de gelegenheid bent om te gaan winkelen dan bent u in Zwolle aan het juiste adres. Zwolle staat bekend als de meest veelzijdige shopstad van Overijssel. Alles is dichtbij en makkelijk te belopen aangezien Zwolle een knusse stad is. De St. Michaëlskerk staat in het midden van de stad, waar u op de markt ook nog enkele restaurants kunt vinden waar u rustig een hapje en drankje kan nuttigen. Er zijn maandelijks koopzondagen, zodat u ook in de weekenden van harte welkom bent.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

uitgenodigd