Home Overig De fijne kneepjes van het Doodaas vissen

De fijne kneepjes van het Doodaas vissen

by admin

Snoekvissen is een erg mooie manier van vissen. Zowel met kunstaas als met doodaas. Hou er rekening mee dat als je gaat dood aas vissen je genoeg vis mee neemt want anders zou het wel eens een kort dagje kunnen gaan worden. Het is tijdens het doodazen verstandig om af en toe van plek te wisselen. Ook als je met doodaas gaat vissen zou je er voor kunnen kiezen om het in te spuiten met olie en baitspray om je vis nog net iets aantrekkelijker te maken. Soms is het lastig om te kiezen waar je gaat zitten. Want de snoek is op koude dagen helemaal niet zo actief en zou er voor kiezen om onder een brug te gaan zitten of in een uitham van water dus wat ondieper water of doodlopend water. Witvis trekt in de winter uit de grote meren en gaat zitten in sloten en uithammen waardoor ook de snoek die kant op trekt voor een makkelijke snack. 

Goed materiaal is het halve werk

Snoekvissen met kunstaas is vaak wat actiever vissen je blijft de hele tijd  je kunstaas in plaats van doodaas ingooien om nieuwe plekken je loopt gewoon de hele sloot/kanaal af werpt hem nog een paar keer in en loopt weer door je hebt hiervoor ook niet veel nodig je zou het alleen met een spinner kunnen doen, ik zou nog een reserve mee nemen. Stalen onderlijnen worden gebruikt omdat de tanden van een snoek best scherp zijn, als je geen onderlijn zou gebruiken dan zou het kunnen zijn dat hij je lijn doorbijt. Dan ben je hem natuurlijk kwijt en daarvoor ben je niet gekomen. Dus als je er een stalen onderlijn bij aanknoopt verklein je die kans al super erg.

Ook is het verstandig om je in de winter goed aan te kleden, anders bevries je aan de waterkant en aangezien je de hele tijd aan het lopen bent is het niet altijd handig om een paraplu of tent mee te nemen. Ook goed om rekening mee te houden is dat je niet overal zomaar mag vissen als je een vispas hebt heb je ook een boekje gekregen met alle wateren waar je mag vissen met je vispas en waar niet, hou hier altijd rekening mee want anders krijg je straks nog een boete.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

uitgenodigd