Home Eten Gamba’s bereiden

Gamba’s bereiden

by admin

Gamba’s worden steeds populairder en dat is wel begrijpelijk ook. Je kunt er veel kanten mee op en ze worden door veel mensen gezien als de parels van de zee. Gamba’s zijn gemakkelijk te bereiden en te verkrijgen in de meeste supermarkten of je kunt ze online bestellen bij Gambashop. Er bestaat nog wel veel verwarring tussen scampi’s en gamba’s, daarom wordt hier in dit artikel verder op in gegaan.

Garnalen

De garnalenfamilie behoort tot de kreeftachtigen, gamba’s zijn schaaldieren die behoren tot de garnalenfamilie. Schaaldieren dienen gepeld te worden voordat ze gegeten kunnen worden, dit kan voor beginners een hele klus zijn. Je dient eerst de kop te verwijderen, daarna het pantser te breken door de pootjes uit elkaar te duwen en vervolgens pel je de schaal eraf.

Het verschil tussen gamba’s en scampi’s lijkt misschien niet zo groot, maar de gamba valt onder de garnalen en een scampi is een kleine kreeft. Dit is dus wel degelijk een groot verschil.

Bakken of grillen

Gamba’s kun je grillen of bakken en gaat eigenlijk heel simpel zolang je goed in de gaten houdt dat je ze niet langer dan een halve minuut bakt. Wanneer je ze toch langer bakt zul je merken dat ze taai worden.

Verhit de grill- of koekenpan met een laagje boter of olie en leg de gamba’s hierin. Blijf bij de pan en wanneer je ze ziet verkleuren zijn ze eigenlijk al goed. Je kunt ze nog even omdraaien, wanneer ze oranje kleuren moeten ze direct de pan uit.

De gamba’s kun je marineren zoals je wilt, maar met een beetje knoflook of wat zout zijn ze eigenlijk al lekker genoeg.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

uitgenodigd