Home Feestje Een feest in traditioneel Nederlands thema: Dit heb je nodig!

Een feest in traditioneel Nederlands thema: Dit heb je nodig!

by admin

Ga jij binnenkort een groot feest geven, bijvoorbeeld voor een verjaardag of een jubileum? Dan wil je er natuurlijk wel een speciaal feest van maken, maar hoe doe je dat? De leukste en makkelijkste oplossing is om te kiezen voor een themafeest. Ga je bijvoorbeeld een feest geven voor Carnaval, dan is het erg leuk om voor een traditioneel Nederland thema te gaan. Carnaval is immers echt een Nederlands feest. Maar hoe pak je dat aan? Dat vertellen we je in dit artikel!

Traditioneel Hollandse outfit

Als je een feest geeft in Holland-thema, kan een traditioneel Hollandse outfit natuurlijk niet ontbreken. Nu kun je eindelijk met een goed excuus klompen kopen, want die maken zo’n outfit uiteraard pas helemaal af. Voor mannen hebben we het dan over de klepbroek, die met een klep sluit in plaats van met een rits en gouden keelknopen waarmee ze het hemd sluiten. Als man kom je er verkleed als boer waarschijnlijk ook wel mee weg. Voor vrouwen gaat het natuurlijk over de boerinnen jurkjes die we nu nog wel kennen van de stad Volendam. 

Hollandse spelletjes en muziek 

Op een Hollands themafeest draai je natuurlijk alleen maar Nederlandse muziek. Vooral de wat oudere Hollandse nummers doen het vaak goed, omdat ze voor een nostalgisch gevoel zorgen. En vergeet ‘Brabant’ van Guus Meeuwis uiteraard niet. Onder genot van die meezingers kun je gezellig gaan spijkerpoepen, koekhappen en ezeltje prikje spelen!

Hollandse hapjes en gerechten

Kom maar op met die bitterballen, frikandellen en kaassoufflés, want wat is er nou Hollandser dan dat? Ook knakworstjes, kaasblokjes en bladerdeeghapjes zijn erg geschikt voor een Hollands themafeest. Wil je ook een diner organiseren voor je gasten? Kies dan voor echte Hollandse gerechten, zoals allerlei soorten stamppot met rookworst, gehaktballen, hutspot of lekker simpele pannenkoeken en poffertjes. Andere leuke ideeen voor Hollandse hapjes zijn nog:

  • Haring
  • Zoutjes
  • Borrelnootjes
  • Plakjes leverworst, grillworst of gelderse kookworst
  • Gekookte eitjes 
  • Asperges met ham 
  • Vlammetjes 
  • Boterhamworst met augurk 

Extra activiteiten

Karaoke doet het altijd goed op een Oer Hollands feestje. De Nederlandse hits zijn immers nummers die iedereen wel in ieder geval deels mee kan zingen. Denk bijvoorbeeld aan nummers zoals Rosanne van Nick en Simon, De Meeste Dromen Zijn Bedrog van Marco Borsato en Bloed, Zweet en Tranen van André Hazes. Daarnaast is het leuk om een aantal foto props neer te zetten, zodat mensen lekker foto’s kunnen maken in hun traditioneel Hollandse outfit. Ten slotte zou je nog een leuke quiz kunnen doen om te testen wie de meeste kennis heeft over ons kikkerlandje, bijvoorbeeld in de stijl van het programma ‘Ik Hou Van Holland’.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

uitgenodigd