Home Familiedag Familiedag organiseren: 5 tips voor een geslaagde familiedag

Familiedag organiseren: 5 tips voor een geslaagde familiedag

by admin

Wat maakt een geslaagde familiedag? Als iedereen het naar z’n zin heeft gehad! Is dit mogelijk? Misschien niet, maar ernaar streven wel. Hoe je dat doet lees je hier in 5 handige stappen.

1. Vraag eens rond in je familie wat ze leuk vinden

Tip: Zet 10 ideeën op een rijtje en leg dit de familie voor. Het idee met de meeste stemmen gaat door

Dit klinkt als een open deur, maar veel verder dan je partner, kinderen en één broer of zus vragen komt men vaak niet. Door de interesses van de familieleden te peilen krijg je een goed beeld van wat hun interesses zijn en wat ze leuk vinden om te doen. Om met je schoonmoeder van 85 te gaan bungeejumpen wordt waarschijnlijk geen succes. Kijk dus van tevoren wie er allemaal mee gaan en of je uitje geschikt is voor alle personen.
Heel leuk zulke tips, maar als ik familie vraag om met een idee te komen dan weten ze niks. Dit is een veelvoorkomend probleem. Mensen weten meer dan je denkt, je moet het alleen activeren. Zet 10 ideeën op een rijtje en leg dit de familie voor. Het idee met de meeste stemmen gaat door.

2. Hoeveel mensen gaan er eigenlijk mee?

Tip: stuur een online uitnodiging via uitgenodigd.nl en zie direct wie er komen

Met 5 man midden in een weiland een speurtocht houden? Nee dat is niet handig. Het is dus nuttig om te weten wie er allemaal komen.

Met Uitgenodigd.nl stuur je persoonlijke online uitnodigingen in besloten sfeer. Kan je precies zien wie er wel en niet komen en wie er nog even over de streep getrokken moeten worden.

3. Welke datum kies je?

Tip: gebruik (tot voorjaar 2014) datumprikker.nl om te kijken wie wanneer kan

Probeer voor 30 man maar eens 1 datum te prikken waarop iedereen beschikbaar is. Dit is zeer lastig, gelukkig is daar een handige website voor namelijk: datumprikker.nl. We zullen alvast even verklappen dat je vanaf 2014 ook eenvoudig data kunt prikken op Uitgenodigd.nl. Daar combineren een stijlvolle uitnodiging met het functionele.

4. Houd rekening met het budget!

Tip: Stel een lijst op met 10 activiteiten inclusief de kosten en leg dit familieleden voor

Niet iedereen beschikt over een groot budget. Een familiedag is géén familiedag zonder familieleden. Het is zonde als er mensen niet mee kunnen omdat het uitje de duur wordt of ze het er simpelweg niet voor over hebben. Hoe jammer ook, maar niet elk familielid heeft evenveel over voor een familiedag. Respecteer dat! Vragen hoeveel iemand voor een familiedag over heeft werkt niet. Dit is namelijk afhankelijk van o.a. de activiteit. Leg familie daarom een 10-tal activiteiten voor inclusief kosten en achterhaal of men het ervoor over heeft.

5. Voorkom gezeur met betalingen

Het kan ontzettend vervelend zijn om een leuke familiedag te eindigen met een naar gevoel over de betalingen. Niet iedereen is hier even stipt mee. Laat daarom per gezin een bedrag storten op je eigen of een geopende familie bankrekening. Doe dit vooraf, dan heb je achteraf geen vervelende afsluiting. Als je wilt kun je minder bedeelde familieleden minder laten inleggen. Wel zo eerlijk.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

uitgenodigd