Home Feestje Themafeest? Uitgenodigd.nl heeft ideeën!

Themafeest? Uitgenodigd.nl heeft ideeën!

by admin

Een themafeest kun je voor iedereen organiseren, zowel voor kinderen, studenten als voor volwassenen. Een themafeest geeft vaak net iets extra’s; het is leuk om te zien dat iedereen opgaat in een bepaald soort thema. Een themafeest organiseren hoeft niet altijd moeilijk te zijn, maar het vraagt vaak wel om enige creativiteit en tijd. Een themafeest kan prima thuis georganiseerd worden en eventueel ook op locatie. Denk voordat je begint met het organiseren van een themafeest goed na over de doelgroep van het feest, het aantal gasten en de kosten.

Themafeest organiseren: de uitnodiging!

Voor elk themafeest is het leuk om een uitnodiging te versturen via Uitgenodigd.nl. De uitnodiging kan namelijk geheel in (eigen) stijl van het themafeest verstuurd worden. Het voordeel van uitgenodigd.nl is dat je direct kunt zien wie er wel of niet komen, zodat je daar rekening mee kunt houden. Vooral met grotere groepen is het handig om op één platvorm te kunnen zien hoeveel gasten er zullen zijn op het themafeest.

3 originele themafeesten

Uitgenodigd.nl heeft ideeën voor leuke themafeesten en ging voor je op zoek!

1. Themafeest voor studenten – “de Efteling”


Uitgenodigd.nl werd uitgenodigd door een studentenhuis die een themafeest gaf in het thema “de Efteling”. De studenten hadden bedacht om van elke kamer een ander stukje uit de Efteling te laten zien. Zo was er een kamer van Hans en Grietje, waarbij de ramen en muren bedekt waren met allemaal snoepjes en spekjes (op kartonnen platen geplakt). De hal was volledig bedekt met zwarte vuilniszakken (zowel op de vloer als op de muren en plafonds) met versieringen van kleine lampjes (zoals kerstverlichting e.d.) en daar speelde de muziek die kenmerkend is van de Efteling. Ook was er een kamer van de Fatamorgana, met allerlei Oosterse doeken en geuren. De studenten die in dit studentehuis woonden waren allen verkleed, zo waren er elfjes, holle bolle gijs en roodkapjes. Zelfs de mannen onder de studenten hadden hier lol in. Geweldig om mee te maken!

2. Themafeest voor kinderen – “Caribisch feest”


Uitgenodigd.nl mocht ook aanwezig zijn bij een Caribisch feest van een klas kinderen uit groep 8. Het themafeest was volledig georganiseerd in Caribische stijl. Dat wil zeggen; gekleurde parasols, gekleurde rokjes en hoeden; gekleurd snoep in grote potten, fakkels, gekleurde lampionnen, gekleurde ijsjes met zomerse versierstokjes, glitters in de haren van de meisjes, bloemenshirts bij de jongens, en ga zo maar door! Een waar spectakel, waar niet eens zo veel voor nodig is. Een Caribisch muziekje op de achtergrond en een stok en alle kinderen gingen Limbodansen! Tijdens dit feestje stonden de ouders bij een barbeque en deelde allerlei lekkers uit. Na afloop vroegen we de kinderen wat zij ervan vonden; dat was duidelijk “het was het leukste themafeest van het jaar”!

3. Themafeest voor volwassenen – “Oud Hollands”


Een oud-Hollands themafeest, wat wil je nog meer? Uitgenodigd.nl mocht meedoen met een vriendengroep, die een oerhollands themafeest gaven. Met oerhollandse spellen als “spijkerpoepen” en “ezeltje prik” en karaoke met typische Nederlandse liederen. Kaaslopen op klompen, dansen als een idioot, kortom; lompe pret! Versieringen als delfts blauw, Nederlandse vlaggen, oranje leeuwen, alles kon! Dit was eens een keer iets anders dan een regulier feestje, de mannen vonden dit zeker voor herhaling vatbaar!

Heb je nog meer leuke ideeën of tips voor een themafeest? Laat het ons weten! En vergeet Uitgenodigd.nl niet te gebruiken voor je themafeest!

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

uitgenodigd