Home Bruiloft Trouwfeest..de bruiloft muziek

Trouwfeest..de bruiloft muziek

by admin

Na een lange dag, prachtige ceremonies afgewisseld met plichtplegingen, mogen eindelijk de ‘voetjes van de vloer’! Op menig bruiloft is dit het hoogtepunt van de dag voor de gasten, die veelal in groten getale hiervoor opkomen.

De locatie is geregeld, de drankjes en hapjes afgekocht…en er is een deejay geregeld. Althans…je hoopt dat deze de sfeer goed aanvoelt, rekening houdt met leeftijdsverschillen en muzieksmaken… Niet zelden valt de bruiloft muziek toch een beetje tegen. Dat is jammer, en vooral: heel goed te voorkomen!

  1. Breng je publiek (in hoofdlijnen) in kaart: leeftijd, man/vrouw, achtergrond
  2. De ‘oudjes’ hoeven niet naar ‘rato’ te worden bediend, een handvol klassiekers uit vervlogen tijden is echt voldoende
  3. Optie: vraag je gasten wat ze graag willen horen, door bijvoorbeeld een informele ‘vragenlijst’ op te nemen in je uitnodiging
  4. Laat de deejay (of misschien wel meerdere, kan je kiezen!) een ‘proefsessie’ spelen voor een select gezelschap
  5. Last but not least: regel WiFi op de locatie, mocht het allemaal toch nog tegenvallen…dan kan je altijd nog zelf achter de knoppen gaan met je Spotify account!

Is dit nu niet een beetje veel heisa voor ‘slechts het behang’ van je feest? Nee, want naast een beetje fatsoenlijke wijn (bier neemt nog steeds in populariteit af, en je wilt geen Chateau Migraine op de mooiste dag!), leuke mensen, bijzondere locatie bepaalt de muziek de stemming op zo’n avond. Vele onderzoeken hebben immers reeds aangetoond dat muziek dopamine aanmaakt in je hersenen, net zoals intensief sporten dat doet. En die dopamine…dat is de genotstof, die er voor zorgt dat je gasten genieten! En dat is tenslotte wat je als uitnodigend bruidspaar wilt!

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

uitgenodigd