Home Feestje Verjaardagsfeest thuis organiseren? Catering tips!

Verjaardagsfeest thuis organiseren? Catering tips!

by admin

Verjaardagsfeest thuis organiseren? Wij geven je catering tips. Origineel en authentiek voor een geslaagd feest.

Nog twee weken, en dan ben je weer jarig. Zucht. Ja, zucht. Velen beleven zo’n dag met gemengde gevoelens. Ja, de cadeautjes zijn leuk. Maar de collega’s verwachten gebak; familie en vrienden ook, maar die kan je ook niet wegsturen als ze een borrel of glaasje prik willen met een hapje..misschien willen ze zelfs blijven eten!

Pak een willekeurige glossy, weekendkrant of zet de tv aan: uitgebreid koken, liefst met regionale, biologische producten, is helemaal hot. Iedereen een chef, zo lijkt het. Het clichématige ‘uitgebreid koken en tafelen met goede vrienden in de woonkeuken, echt genieten’ komt in ieder woon, kook- of lifestyleprogramma wel voorbij. Met minder dan 4 gangen doe je niet meer mee. Uiteraard mag de sfeerreportage van zo’n ‘kijk ons perfect zijn’ evenement niet ontbreken op de gestileerde Facebookpagina.

Tot zover het beeld. Kijk eens rond in je netwerk; hoeveel mensen in jouw naaste omgeving koken nu de sterren van de hemel, en beleven daar echt plezier aan? Vast wel een paar, maar niet iedereen! Tuurlijk, als twintiger of dertiger eten we geen zeven dagen per week meer aardappelen met een stukje vlees en gaar gekookte groente.

hoe pak je dat nu aan, de ‘catering’ voor een verjaardagsfeestje:

1. Heel basaal, maar toch niet overslaan: hoe en met wie wil je het gaan vieren?

2. Bepaal je budget (het is crisis, mag je prima een sport van maken!)

3. Meer in detail: vermijd zoveel mogelijk de supermarkt. Huh? Ja, het staat er echt. De ‘tapashoek’ is zo ingericht dat je in zeer korte tijd veel te dure snuisterijen inslaat. Olijven in een Turkse winkel of op de markt kosten de helft of minder; brood idem. De zogenaamde ‘ambachtelijke’ notenmixen zijn alles, behalve vers en smaakvol. Eens van de notenkraam gegeten..ben je die sloffe pinda’s gauw vergeten!

4. Drank. Ook hier: vermijd de supermarkt, als de agenda het toelaat. Heus, voor superprijzen kan je bij een wijnwinkel (bv. Gastrovino, of Henri Bloem) een veel betere fles krijgen. Liever sap of fris? Kiep je fruitmand in de blender, rietje er in, schijfje fruit op de rand en je hebt een feest voor de zintuigen!

5. Doe ’t vooral zoals jij bent: groots uitpakken is geen garantie voor succes; bescheiden is niet zelden net zo gezellig!

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

uitgenodigd